Locuri Unice în România: Descoperă Comorile Neștiute

locuri unice in romania nestiute

Te-ai săturat până peste cap de viață monotonă pe care o duci? Vrei să evadezi din cotidianul plictisitor dar nu știi încotro s-o apuci? Cauți acele locuri unice în România neștiute de nimeni unde te poți ascunde de forfota orașului? 

Dacă răspunsul tău este DA, atunci te afli în locul potrivit. Știu cum este viață ta pentru că și eu am fost prinsă în cursa de hamsteri foarte mulți ani la rând. Dimineață devreme sună alarma telefonului și îți vine să-l trântești de podea. Apoi urmează haosul. Îmbrăcarea la foc automat. Copilul nu-și găsește haina aceea nouă pe care voia să o îmbrace azi. Pregătești micul dejun, abia apuci să bei puțin din cafeaua aburindă, las’ că bei la serviciu. 

Într-un final reușești să-i scoți pe toți pe ușă afară și porniți spre școală, grădi și apoi muncă. Stres cu proiectul aflat în derulare. Mai ai câteva zile și trebuie să fie gata însă tu mai ai mult de lucrat la el. După muncă, iei copiii de la școală, faci cumpărăturile și ajungi acasă. 

Pregătești cina în timp ce supraveghezi copiii care își fac temele. Mai ai de lucru ceva pentru muncă. Târziu în noapte te arunci în pat epuizată și sătulă până peste cap. Iar mâine dimineață iei totul de la început. Simți că o iei razna și ai nevoie să-ți limpezești mintea. 

Ai nevoie de câteva zile de relaxare în care poți da uitării tot stresul și toate problemele. Știi că ai nevoie de asta și o meriți din plin.

Hai să vezi câteva locuri unice în România neștiute de multă lume unde te poți încarcă cu energie pozitivă și îți poți reface forțele pentru a putea relua totul de unde a rămas cu zâmbetul pe față și determinare maximă.

Locuri unice in Romania neștiute

România, o țară bogată în frumuseți naturale și culturale, ascunde multe comori neștiute, locuri ce te transportă în lumi magice și neexplorate. Hai să explorăm împreună aceste destinații fascinante care îți vor uimi simțurile și-ți vor stârni imaginația.

Casa Hobbiților - Cisnădioara, Sibiu

Într-o lume ca scoasă din povești, la Cisnădioara, Sibiu, te întâmpină Casa Hobbiților, o construcție inedită inspirată din universul lui Tolkien. Boierul Ilie a transformat acest loc într-o operă de artă arhitecturală, cu detalii magice și gradini care par desprinse din Rivendell.

pensiunea dealul verde

Pensiunea Dealul Verde

Alege din sutele de locuri de cazare in Sibiu aici.


Pista de Bob Lunca de Sus - Harghita Ski Gyimes

Pentru iubitorii de senzații tari, Pista de Bob din Lunca de Sus, parte a complexului Harghita Ski Gyimes, oferă o experiență de neuitat. Cu o pistă de 2 km ce serpuieste printre peisaje încântătoare, aceasta este destinația perfectă pentru cei dornici să simtă adrenalina.

Ai 700 de m în urcare și 1 300 m în coborâre. La coborâre, când ajungi în tunel, ți se fac poze instant pe care mai apoi poți să le cumperi la sosire sub formă de magnet sau de poză clasică. Gasesti aici un restaurant unde poti servi masa.

Copiii mici, sub 12 ani nu pot urca singuri în bob doar alături de un adult. E bine de știut acest aspect.


Salina Turda

În inima Transilvaniei se ascunde Salina Turda, o minune a naturii și a ingineriei subterane. Cu o atmosferă unică, lumini suave și lacuri sărate subterane, această salină oferă o călătorie într-un univers subteran fascinant.

Aici ai multe lucruri frumoase de descoperit, de pildă după ce intri și cobori scările vei găsi un hol cu multe încăperi și anume: o sală terapeutică, o sală de ecouri, o sală de istorie și o galerie amenajată cu scări și lift.

După ce cobori la următorul nivel găsești sala principală care îți pune la dispoziție un chioșc de unde poți face cumpărături, mese de biliard, mini-golf, loc de joacă pentru copii, o roată mare și  mese de ping-pong. Copiii vor fi foarte încântați să petreacă timp aici. 

După aceea poți coborâ la al doilea nivel pe scări sau cu liftul, iar aici vei găsi un lac subteran pe care te poți plimba cu barca, poți sta, poți citi sau te poți relaxa în voie.

Salina Turda este cea mai frumoasă salină din întreaga Europă. Deși nu este un loc neștiut, am ales să o includ pe această listă pentru frumusețea sa. 

salina turda


Bâlea Lac

La înălțimea de 2.034 de metri, Bâlea Lac este un colț de paradis alpin. Cu lacul său cristalin înconjurat de vârfuri acoperite de zăpadă, acest loc îți taie respirația și oferă o priveliște de neuitat. Iarna, devine un adevărat regat al zăpezii, iar vara, o oază de răcoare.

Și nu numai un regat al zăpezii ci și un regat al urșilor, aici vei întâlni destule exemplare. Zapada este prezentă și oferă un bun prilej copiilor pentru joacă. Există aici și un restaurant care oferă preparate delicioase și tarabe cu bunatăți si obiecte artizanale.

Bâlea Lac locuri unice in romania nestiute

Bâlea Lac


Bușteni - Vârful Caraiman

Privind de sus peste Bușteni, Vârful Caraiman îți oferă senzația că atingi cerul. Monumentul Crucea Eroilor Neamului se ridică impunător și oferă o perspectivă uimitoare asupra Munților Bucegi.

Traseul este ușor și te poartă pe pașuni de munte, prin văi spectaculoase si formațiuni stancoase uimitoare. Poți urca și cu telecabina din Bușteni dar ratezi spectacolul oferit de natură. 

Dacă te aventurezi pe jos o poți apuca pe traseul care pornește de la Platoul Bucegi - Babele - Sfinx - traseul Crucea Roșie. După ce ajungi la Crucea Eroilor apuc-o pe poteca care urcă spre vârful Caraiman și bucură-te de o priveliște superbă. După ce ți-ai încărcat bateriile aici continuă drumeția spre releul de pe vârful Coștila

varful caraiman locuri unice in romania nestiute

varful caraiman


Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt și Craterul Vulcanului Racos - Brașov

Aici, în Brașov, natura a creat adevărate opere de artă geologice. Lacul de Smarald strălucește în lumina soarelui, Coloanele de Bazalt par sculptate de mâna unui artist abil, iar craterul vulcanului Racos a fost chiar fundalul serialului Django.

Lacul, coloanele și vulcanii de la Racoș se află în rezervația naturală Complexul Geologic Racoș și sunt aproape una de alta. Exista o potecă pe care poți coborâ în craterul vulcanului. Merită tot efortul.

Lacul de Smarald s-a format pe o carieră de bazalt numită Brazi, existentă aici în trecut iar apa are o culoare verzuie de aici și numele lacului. Lacul depășește adancimea de 10 m și are un diametru de aproximativ 400 m.

 Găsești aici o parcare și o terasă iar intrarea este contracost. 

lacul de smarald racos

Lacul de Smarald Racos

coloanele de bazalt locuri unice in romania nestiute

coloanele de bazalt

Vulcanul Racos

Vulcanul Racos


Cascada Bigăr

Cascada Bigăr, numită și "Cascada din Pădurea Anina", este o capodoperă naturală ascunsă în inima pădurii. Ca o perdea de apă care se revarsă peste stânci acoperite de mușchi, această cascada este o adevărată bijuterie a naturii. Cascada Bigăr se află pe Cheile Nerei, în munții Aninei, judțul Caraș-Severin.

Cascada este foarte accesibilă deoarece se afla aproape de DN57B și există o parcare în zonă cu tarabe, magazine cu suveniruri și un restaurant. 

În anul 2013 site-ul The World Geography a alcătuit un top al celor mai frumoase cascade din lume iar Cascada Bigăr s-a aflat pe primul loc. De atunci însă, stanca unde se formase cascada s-a prăbușit. 

cascada bigar locuri unice in romania nestiute

Cascada Bigar


Colibița

Colibița, un paradis liniștit situat la poalele Munților Călimani, este o comoară a naturii. Cu lacul său străjuit de munți și păduri dese, Colibița este locul perfect pentru relaxare și conectare cu frumusețea simplă a lumii.

Lacul Colibița oferă activități precum plimbări pe lac cu hidrobicicleta, barca sau vaporașul. Te bucuri de liniște si relaxare intr-o zona superba de munte cu peisaje naturale salbatice.

colibita lac

Colibita lac


Cheile Nerei

Pentru cei dornici de aventură, Cheile Nerei oferă un peisaj sălbatic și spectaculos. Aici, râul Nera și defileul său impresionant te poartă printr-o călătorie în inima naturii, într-un loc unde timpul pare să se fi oprit in loc.

Aici poti vedea Lacul Dracului, Cascadele Beușniței, Lacul Ochiul Beului, lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante. Cheile Nerei se întind pe aproximativ 22 de km formând o rezervație naturala unică, oferind un spectacol sălbatic cum rar mai poți vedea.

Daca vrei sa vizitezi acest colt de rai din Romania trebuie sa stii care sunt obiectivele turistice pe care trebuie sa le vezi. Gasesti in acest articol tot ce trebuie sa stii despre Cheile Nerei  

Povestea magica a Cheilor Nerei - Beusnita: Descopera frumusetea ascunsa a acestui paradis natural

Cheile Nerei

Cheile Nerei


Descopera taramul fascinant al Romaniei montane. De la castele si manastiri la peisaje alpine care iti taie respiratia. Ai aici o lista cu cele mai frumoase locuri de vizitat la munte in Romania 

LOCURI DE VIZITAT LA MUNTE: O CALATORIE EPICA PRINTRE VARFURI DE MUNTE, LEGENDE SI BIJUTERII CULTURALE


Cheile Bicazului și Lacul Roșu

Sculptate în piatră, Cheile Bicazului te duc într-o călătorie pitorească printre stânci abrupte și peisaje deosebite. În apropiere, Lacul Roșu, cu apele sale reflectând culorile din jur, completează această poveste scenică de neuitat.

Zona oferă trasee turistice montane în cadrul cărora vei descoperi flora și fauna unice a acestor chei cu apă tumultoasă. Escalade pe versant de munte și sporturi pe apă sunt activități care mai adaugă puțină adrenalină experienței tale.

Cheile Bicazului și Lacul Roșu fac parte din Parcului Național Cheile Bicazului - Hășmaș. Situate în partea centrală a Munților Hășmaș, în județele Neamț și Harghita, aceste chei au fost săpate în stânci de calcar, jurasice.

Odată ajuns la Lacul Roșu poti vedea poteca din jurul lacului, te poți plimba cu barca, poți urca pană la Suhardul Mic sau poti face o drumeție pe Valea Bicăjelului.

cheile bicazului

Cheile Bicazului

lacu rosu

Lacu Rosu


Cheile Grădiștei, Fundata - Pista de Bob

Pentru amatorii de viteză, Cheile Grădiștei din Fundata adăpostesc o pistă de bob de 1 km lungime, oferind momente de distracție și adrenalina pentru toți cei pasionați de sporturile de iarnă.

Dacă te aventurezi cu sania de vară trebuie să știi ca poți ajunge până la 40 de km viteză și totul în condiții maxime de siguranță. Este un traseu frumos cu multe curbe și priveliști superbe, în spate având Piatra Craiului iar în față Munții Bucegi. 

fundata cheile gradistei

Fundata Cheile Gradistei


Suceava - Ciocănești, Satul Tradițional cu Peste 600 de Case Împodobite cu Motive Tradiționale

Ciocănești, un sat în județul Suceava, este o bijuterie a tradiției românești. Casele împodobite cu motive tradiționale, o paletă colorată de flori și atmosfera autentică fac din Ciocănești un loc unic, un muzeu viu al culturii locale.

Comuna a fost declarată comună muzeu în anul 2004. Comuna se află la 20 de km de Vatra Dornei și este un adevărat muzeu în aer liber. Casele sunt pictate cu motive tradiționale care se regăsesc și pe alte obiecte din portul popular al românilor.

Sunt aici peste 600 de case transformate în case de patrimoniu care păstrează ștergare, covoare sau carpete tradiționale vechi. Este o tradiție care se păstrează din generație în generație. 

ciocanesti muzeul caselor traditionale


Pista de Bob de la Toplița

Pentru iubitorii de distracție în zăpadă, Toplița oferă o pistă de bob de 2 km care promite aventuri peisagistice și momente de amuzament pur. Cu viraje spectaculoase și porțiuni rapide, această pistă este un magnet pentru iubitorii de sporturi de iarnă.

Ai 1200 m de coborâre cu multă adrenalină și 800 m de urcare lentă care îți oferă prilejul de a admira peisajele superbe. Pista de bob se află pe o colină ceea ce îți ofera un view de poveste. Dacă ai norocul să găsești ceața așternută, vei avea impresia că zbori deasupra norilor.


Peștera Grădina Zmeilor

În județul Sălaj, Peștera Grădina Zmeilor te invită într-o lume subterană fascinantă. Stalactite și stalagmite formează o panoramă subterană ireală, iar atmosfera întunecată și misterioasă te cufundă într-o călătorie subpământeană cu adevărat captivantă.

Rezervația Grădina Zmeilor este un loc special unde vei întâlni personaje mitologice sculptate în piatră. Vei avea ocazia să-i întâlnești pe căpcăun și pe soția sa, moșul, călugării, acul Cleopatrei, Horea, Cloșca și Crișan sau alte sculpturi interesante care te vor duce intr-o lume de poveste.   

gradina zmeilor


Geoagiu Bai - Băile Romane Germisara

Oază de relaxare și vindecare, Geoagiu Bai te întâmpină cu Baile Romane, unde izvoarele termale oferă beneficii terapeutice. Aici, tradiția balneară se împletește cu peisajele naturale, creând un loc perfect pentru refacerea minte-corp.

Baile Romane sunt vechi de aproximativ 2 000 de ani. In antichitate acest loc era unul de lux destinat celor bogati, de vita nobila. In prezent datorita indolentei autoritatilor, acest loc uimitor cu potential turistic ridicat, zace in paragina. Si ca treaba sa fie treaba, unii turisti au transformat acest sit arhitectural in propriul lor cos de gunoi. 

baile romane germisara

Baile Romane Germisara


Amfiteatrul Transilvania

Un colț de istorie și cultură, Amfiteatrul Transilvania este o comoară arhitecturală. Cu peisaje frumoase și o atmosferă incitantă, acest amfiteatru reprezintă un spațiu plin de energie pozitivă cu o panoramă superbă asupra munților de la o altitudine de 1 200 m.

Accesul spre amfiteatru se face pe un drum forestier dar practicabil pentru mașini. Odată ajuns sus vei găsi câteva leagăne într-un cadru instagramabil superb perfect pentru fotografii. Tot aici sus există un loc unde poți servi un suc sau o cafea. Există și toalete. 

amfiteatrul transilvania

Amfiteatrul Transilvania


Cascada Clocota, Jud. Hunedoara - Geoagiu Bai

Cascada Clocota din județul Hunedoara, aproape de Geoagiu Bai, te surprinde cu forța și frumusețea ei. Apa care se rostogolește peste stânci, creând un spectacol sonor și vizual, face din această cascada un punct de atracție memorabil.

La baza cascadei sunt câteva băncuțe de pe care poți admira frumusețea căderii apei și te poți relaxa. Cascada emană un ușor miros de sulf iar peretele cascadei este modelat de depuneri calcaroase rezultate din apa râului.

Cascada Clocota

Cascada Clocota

Babele de la Ulmet, Buzău

În Buzău, Babele de la Ulmet te duc într-un peisaj mistic. Stâncile masive, cioplite de vânt și apă în forme bizare, par a fi personaje ale unui basm, invitându-te să descoperi poveștile ascunse în pantele lor impunătoare.

Drumul până la Trovanți este destul de rău și cu mașina iar locuri de parcare găsești greu. Formațiunile stâncoase sunt foarte interesante și merită văzute în ciuda efortului depus pe drumul până acolo.

Babele de la Ulmet

Babele de la Ulmet


Satul Circular Charlottenburg, Timiș

O bijuterie arhitecturală în inima județului Timiș, satul circular Charlottenburg te teleportează în vremuri trecute. Cu case dispuse în cerc și o atmosferă de poveste, acest sat reprezintă o destinație unică pentru cei pasionați de arhitectură tradițională.

Satul a fost construit in secolul al XVIII-lea în jurul unei piețe în formă rotundă de către coloniștii germani. De aici și forma circulară a așezării. Satul este cunoscut sub numele de Șarlota și se află la 50 km de Timișoara. Așezarea are un diametru de 210 m, patru intrări iar casele au aceeași înălține.

Satul Circular Charlottenburg

Satul Circular Charlottenburg


Pasul Bratocea, Prahova

Pentru călătorii pline de aventură, Pasul Bratocea în Prahova este o rută scenică cu peisaje impresionante. Drumul serpuit printre munți și văile adânci îți oferă o privire unică asupra frumuseții naturii.

De pe șoseaua națională DN1A pornești spre Pasul Bratocea. Traseul este foarte pitoresc și variat. Urci prin păduri de foioase și conifere până pe coama muntelui. Tot de aici poți urca la pădurea de brazi, la releul de transmisiuni sau până pe crestele Munților Ciucaș.


Cuibul de Lemn, Râșnov

Cu priveliști panoramice la poalele Munților Bucegi, Cuibul de Lemn din Râșnov este un loc de neuitat. O platformă suspendată deasupra prăpastiei, oferă o privire încântătoare asupra văii și a naturii spectaculoase din jur.



Mănăstirea Rupestră, Sinca Veche și Templul Ursitoarelor din Sinca Veche, Brașov

În Brașov, istoria și spiritualitatea se întâlnesc în Mănăstirea Rupestră, Mănăstirea Sinca și Templul Ursitoarelor din Sinca Veche. Locuri pline de mister și liniște, acestea sunt adevărate bijuterii culturale și spirituale.

Aceste așezări monahale datează din secolul al XVII-lea și au fost săpate în lut și stâncă de către călugări. De la mănăstire pornind într-o plimbare puțin mai sus găsești schitul Sf. Nectarie și chiliile de pământ.

Mănăstirea Rupestră Șinca Veche
RodicaB, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons


Vulcanii Noroioși

Peisaje lunare și mâl vulcanic se întâlnesc la Vulcanii Noroioși. În județul Buzău, acest loc fascinant oferă un spectacol natural unic, unde noroiul fierbinte izvorăște din adâncurile pământului, creând un tablou cu adevărat spectaculos.

Drumul până la vulcanii noroioși in Pâclele Mari este bun și ușor de parcurs. Aici există o terasă cu mâncare bună chiar lângă obiectiv. La Pâclele Mici însă sunt mai mulți vulcani iar flora este mai bogată. Ai de urcat un mic deal până acolo.

Este un loc potrivit pentru copii, au și un mini traseu unde li se explică despre toate tipurile de vulcani. Îți recomand acest loc pentru a te putea relaxa și pentru a-ți încărca bateriile. Este o destinație potrivită pentru un weekend de poveste.

vulcanii noroiosi

Vulcanii Noroiosi

În concluzie, aceste locuri unice în Romania neștiute, sunt adevărate comori care te așteaptă să le descoperi. De la peisaje naturale uimitoare la monumente istorice și oaze de relaxare, aceste destinații oferă călătorilor o experiență inedită și bogată în descoperiri. 

Este timpul să uiți cărările bătătorite de lume și să te aventurezi spre aceste locuri magice care adaugă culoare și farmec bogatei istorii și diversități a României.

O alta locatie superba in Romania pe care ti-o recomand din suflet unde te vei relaxa la maxim si vei petrece zile de neuitat este Delta Dunarii. Daca ai nevoie de detalii arunca o privire aici:  

DESCOPERA FRUMUSETEA NEASTEPTATA A CELEI MAI PITORESTI STATIUNI DIN ROMANIA

Leave a Comment

Scroll to Top